(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Lívance s borůvkovou omáčkou
Potřebné ingredience
na těsto: 1/2 kostky droždí NOLI (20 g )
375 g hladké mouky
625 ml mléka
20 g cukru
1 vejce
špetku soli, sádlo nebo olej na pečení
Postup přípravy
Boruvková omáčka:
100 g borůvek
1 lžíce cukru
1 lžíce citrónové šťávy
půl lžičky škrobové moučky bramborové
hrozny na ozdobu
strouhaný tvaroh
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut.
Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova.
Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Boruvková omáčka: rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.
100 g borůvek
1 lžíce cukru
1 lžíce citrónové šťávy
půl lžičky škrobové moučky bramborové
hrozny na ozdobu
strouhaný tvaroh
Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a mouku, po 15 minutách přilijeme vejce, osolíme, promícháme a znovu necháme na teplém místě kynout asi 10 minut.
Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme tuk, vlijeme řídké těstíčko a pečeme zvolna z obou stran dozlatova.
Na talíři poléváme omáčkou, zdobíme tvarohem a kuličkami hroznů.
Boruvková omáčka: rozmícháme škrob s několika lžícemi vody a přisypeme borůvky s cukrem, povaříme 2 minuty a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hupcza
(upraveno)
31. 8. 2009, 18:20
jsou skvělé jen teda netuším jak velké lívance děláte - mi z nich vyšla celá hromada
belina
(upraveno)
24. 1. 2008, 17:16
Prosím na kolik lívanců tak přibližně je to těsto???Mám doma 3chlapy tak většinou dělám vše z dvojté dávky
Kobylka23
(upraveno)
25. 1. 2008, 19:58
@belina
Tak to radsi udelejte 2 davky,protoze to je tak na 16 livancu
belina
(upraveno)
27. 1. 2008, 10:00
@Kobylka23
Ježiši ,tak já to vidím na trojtou ,oni jsou totiž nenažraní
Kobylka23
(upraveno)
28. 1. 2008, 19:45
@belina